Vi utvikler teknologi som skaper bærekraft
Våre produkter og energisystemer gjør det lønnsomt og enkelt å redusere klimaavtrykket knyttet til energiforbruk.
Vi er et teknologiselskap innen fornybar energi
I Kverneland Energi jobber vi med fremtidens energisystemer for produksjon av fornybar energi, og bruker solceller, batterier, lynladere og programvare sammen. Kort sagt, så utvikler vi teknologi som skaper bærekraft!
Hva motiverer vår utvikling av nye kundeløsninger?
Vårt mål å fremme teknologiløsninger som bidrar til energiomstillingen fra fossil til fornybar energi, uten at kunden må ofre komfort eller brukervennlighet.
Dette gjør vi ved å utvikle og produsere produkter og energisystemer som gjør det lønnsomt og enkelt å redusere klimaavtrykket knyttet til energiforbruk.
Våre verdier
Entusiasme
Vi har høyt fokus på entusiasme og engasjement. Både i relasjon kundene våre, og internt i bedriften. Det skal være gøy å jobbe i Kverneland Energi. Vi er sikre på at de ansatte gjør en bedre jobb om de har det bra, derfor setter vi dette høyt på agendaen.
Kvalitet
Alt vi gjør og leverer skal besitte høy kvalitet. Vi håndplukker de beste leverandørene og ansetter de beste folkene. Denne kombinasjonen gjør det mulig for oss å utvikle de beste løsningene for våre kunder. Og vi skal gjøre ting riktig, første gang.
Innovativ
Uredd
Teamet vårt
Vi er en dedikert gjeng som jobber for å gi kundene våre de beste energiløsningene.
Nøkkelen til kundenes, og vår suksess, ligger i hver enkelt ansatts kompetanse. Hos oss finner du et team med lang erfaring og bred kunnskap innen fornybar energi, elektro, automasjon og softwareutvikling.
Vår historie
Veien mot fremtidens energisystemer – drevet av teknologiutvikling
Siden starten har vi utviklet oss fra å være en ren solcelleleverandør til å bli et teknologiselskap som utvikler og leverer bærekraftige energiløsninger til bedriftsmarkedet.
Med utgangspunkt i solceller, batteriteknologi, lynlading og egenutviklet styring, har vi klart å bygge både små og store energisystemer som gjør det enklere for kunder å kutte i sitt forbruk av fossile brennstoff og redusere CO2-utslippet.
Tross utfordringer på veien har vi raskt nådd dit vi er i dag, og vi er stolte av vår historie.
Det startet med ei hytte...
og en alt for dyr strømkabel da familien Kverneland skulle få strøm til hytta på Søgne i 2000. «Solceller er vel et bra og billig alternativ», tenkte familien, og gikk i gang med montering.
Kverneland Energi oppstår
Etter mange år med utvikling og testing av sol på hytta, vil Jonas Kverneland starte eget solcelleselskap. Far Aksel er med på ideen, og sommeren 2016 etablerer de Kverneland Energi fra kjøkkenbordet hjemme hos Aksel og Siv. Herfra ruller ballen fort og mange privatboliger kjøper solcelleanlegg fra Kverneland Energi.
Kjøkkenet blir for lite
Et solcelleselskap med mange prosjekter og flere ansatte, trenger både lagerplass og kontorlokaler. Tiden på kjøkkenet er over og vi flytter inn i lokaler hos byggmester P. Undheim. Her ble vi i to år før vi igjen trengte mer plass, og tok med oss flyttelasset til Plogfabrikkvegen 15 på Klepp Stasjon.
Første landbrukskunden
Solceller viser seg å være en god investering for Jærbuen. Også bonden får opp øynene for billigere, mer bærekraftig energi. Vinteren 2018/2019 monterer vi solcelleanlegg hos bonde Lars Inge Nygård. Prosjektet er starten på en satsning på landbruksmarkedet, som blir, og fortsatt er, et solid marked for Kverneland Energi.
Industrikunder
Med solid erfaring på solceller trenger vi større tak å bryne oss på. Den første industrikunden blir Haugaland Kraft. Etter dette går det slag i slag med solceller til industrikunder og teamet vokser i takt med etterspørselen.
Det første hybridanlegget
I april 2019 installerte vi den første AKVA Hybrid batteripakken på fôrflåten på Selsøyvær. Målet er å redusere dieselforbruk, støy og eksos på flåten ved å redusere bruken av generator. Systemet er en suksess og hybridsystemer sørger i dag for store besparelser på CO2- utslippet i oppdrettsnæringen i Norge.
Strandalen
Nå er det turisthyttene langt inne på fjellet som skal få tilgang på strøm uten store C02 utslipp. Vi monterer et energisystem, som lager fornybar energi, på Stranddalen for Stavanger Turistforening. Systemet får stor mediedekning, og merkevaren vår som solcellebedrift styrker seg både i regionen og nasjonalt.
Mímir utvikles
Med mange kunder på solceller øker behovet for et styringssystem. Software er vanskelige greier, og vi ansetter egne utviklere for å bygge et skreddersydd energistyringssystem til kundene våre.
Elnett 21
Veien mot fremtidens energisystemer tar form og i 2021 blir vi med i Elnett 21 prosjektet – en stor satsning på utslippsfri og elektrisk transport.
Her leverer vi solceller og batteripakke til Stavanger havn – Risavika. Solpark til Avinor på Sola lufthavn. Og solceller, batteri og lynlading til Rogaland Taxi. Prosjektet gir oss verdifull erfaring som vi har brukt inn i nye løsninger og andre bransjer.
Verdens nordligste solpark
I 2021 går Store Norske i gang med energiomstilling på Svalbard. Vi installerte et hybridanlegg med solceller på tak, bakkenivå og batteri som skal halvere forbruket på 200 000 l diesel om året.
Så var vi plutselig enda flere..
Og plogfabrikkvegen 15 ble for liten. I oktober 2022 tok vi igjen med oss flyttelasset og flyttet inn i nye lokaler. Vi dro ikke så langt denne gangen, heldigvis, for flytting er slitsomt. Plogfabrikkvegen 30 er den nye adressen vår, og det er her du finner oss i dag.
Thor, Odin og Freyja
CO2-utslippet fra fossile brennstoff må ned, også i bygg- og anleggsbransjen. Det betyr elektrifisering av maskinparker og behov for hurtiglading. Sommeren 2022 går vi i gang og utvikler mobile hurtigladere og battericontainere som skal løse ladelogistikken for entreprenørene. Thor, Freyja og Odin blir en del av produktporteføljen vår.
Entrepreneur of The Year
Aksel vinner prisen for bærekraft under årets EY Entrepreneur Of The Year kåring. I følge jurien har han med standhaftighet, solid bransjeinnsikt og tydelige mål vist vilje og evne til bærekraftig innovasjon med fokus på kvalitet i alle ledd.
Mulighetenes år
I 2024 gasser vi på og etablerer serieproduksjon av KE Thor. I tillegg ser vi nye muligheter innen lynlading. Stangeland Maskin blir første kunde og startskuddet for satsingen på stasjonær lynlading til tungtransport.