tor fasseland as

industri og næring

Bærekraftig produksjon

Tor Fasseland AS ble etablert i 1988 og driver med overflateteknikk, sandblåsing og sprøytemaling. Administrasjonen og produksjonslokalet ligger på Gismerøya, en kort kjøretur fra Mandal. 

Bedriften er opptatt av å ta ansvar for bærekraftig produksjon og de ønsket å ta del i det grønne skiftet. De ville installere solceller for å investerte i fremtiden og for å redusere både CO2-utslipp og strømregningen. 

I mai 2021 monterte vi solcellepaneler på taket til Tor Fasseland AS i Mandal. Anlegget er designet for å ta 10-20 % av bedriftens strømforbruk. Solcellene er lagt øst/vest, og er montert med et ballast system som er satt opp i stativ mot hverandre. 

Effekten på anlegget er 51 kWp (130*395w panel fra Trina Solar). Anlegget kan utvides med 50% på samme inverter og infrastruktur. Forventet årlig produksjon 46 000 kwh, samt årlig CO2 besparelse på 22 000 kg.   

Solcelleanlegget dekker 250 m2 og monteringen av anlegget tok tre dager fra begynnelse til slutt. 

– Jeg er meget godt fornøyd med leveransen fra Kverneland Energi. Alt har fungert som det skal og avtalen ble holdt til punkt og prikke. Det er spennende for oss å kunne følge med på produksjonen. Det er også veldig kjekt å kunne vise frem anlegget og monitoreringsskjermen til våre besøkende, sier daglig leder Tor Fasseland. 

Om prosjektet

Bransje Industri og næring
Installasjonsår 2021
Effekt 51 kWp
Produksjon per år 46 000 kWh
CO2 besparelse per år 22 000 kg

Bildegalleri

Klikk på bildene for å se større utgave